Stärk ditt immunförsvar genom att sänka din inre stress

Konsten att möta utmaningar är alltid att ha kroppsmedvetenhet genom kroppsnärvaro. Mer närvaro i nuet, istället för att tänka på värsta scenariot.

När kroppen är i stress (oro och ångest är en form av stress) fungerar både immunförsvar och problemlösning sämre. För att pausa oron, fatta kloka beslut om göranden och problemlösning behöver den akuta stressen först lugnas.

Fokusera på rätt andning för minskad stress. Gör avslappningsövningen nedan för att byta fokus från huvudets stressande tankar till magens rörelser. Då kan man lugna nervsystemet och immunförsvaret kan jobba ostört.

Lägg dig ner på rygg och lägg ena handflatan över pannan och den andra över solarplexus. Ta djupa lugna andetag och räkna 4-5 sekunder in och 5-7 sekunder ut och känn hur magen höjs vid inandning och sänks vid utandning. Vad som än händer i ditt inre, fortsätt att andas lugnt. Fortsätt att fokusera på solarplexus och magtraktens rörelser. Andas dig igenom rädslor, oro och ångest. Upprepa så ofta du behöver, men minst en gång om dagen. När negativa tankar och oro tar över har du tappat fokus och då flyttar du bara tillbaka ditt fokus till andningens rörelser.

Om du vill stärka ditt immunförsvar ytterligare så boosta med c-vitamin. Mitt tips är Holistic C-vitamin som finns i hälsokostaffärer och på nätet. Blir du väldigt lös i magen, minska dosen.

Motionera lagom, ta promenader varje dag i dagsljus om möjligt och helst i naturen. Om du blir sjuk undvik motion men fortsätt med andningsövningen för att hålla bort stress och oro.

Lycka till!
Maria